Etkinlikler

Kadınların ihlal edilmiş ve kazanılmış hakları” konulu, uluslararası kongredekadın sığınmaevimiz hakkında bildiri sunuldu.
6 Mart 2010

İzmir’de bulunan Kadın Sığınmaevlerinde ve Sığınmaevi başvurusu alan Danışma Merkezlerinde çalışan meslek elemanları ve idarecilerinin katılımıyla Nisan 2010’dan itibaren Kurumlararası Vaka Değerlendirme Toplantıları düzenlenmeye başlanmıştır.

Ekim 2010’da İzmir Kadın Dayanışma Derneği, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Van Kadın Derneği ve WAVE’in birlikte yürüttüğü “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Köprüler Kuruyoruz” projesi çerçevesinde İzmir’de faaliyet gösteren kadın danışma merkezleri bir araya gelerek atölye çalışması gerçekleştirmiştir.

Kadın Danışma Merkezimiz kurulduğu yıldan itibaren Kadın Sığınakları Kurultayına katılmıştır. Her yıl Kadın Danışma Merkezini temsilen bir kişi Kadın Sığınmaevini temsilen bir kişi kurultaya katılmakta olup, katılımcılar her yıl farklı olmaktadır. Böylelikle tüm çalışan arkadaşlarımızın deneyimlerini ve diğer kurumlarla ilişkilerini arttırması hedeflenmektedir.

20-21-22 Eylül 2010 tarihlerinde Türkiye Belediyeler Birliğinin Ankara’da düzenlemiş olduğu “Kadın Sığınmaevleri Çalıştayı’nda birimimiz temsil edilmiş ve deneyimlerimiz paylaşılmıştır.

Fransanın başkenti Pariste düzenlenen uluslararası konferansta bütün dünyadan siyasette rol oynayan kadınlar tarafından kendi ülkelerinde kadınların sosyal-ekonomik-kültürel pozisyonları tartışıldı ve çözüm önerileri üzerinde tartışıldı.
30.01.2013

İzmir Büyükşehir Belediyesi